Locatie
Rotselaar, Vlaams-Brabant
Sector
Voedingsnijverheid
Aantal werknemers
500 à 999
Beschrijving innovatieproject
Organisatiewijziging op basis van de principes van innovatieve arbeidsorganisatie, na onvrede over weinig duurzame resultaten van klassieke lean-technieken.
- Eerdere lean-projecten en -technieken:
- Top-down-pogingen om bepaalde onderhoudstaken aan operatoren toe te vertrouwen (Autonomous Maintenance, cf. Total Productive Maintenance)
- 5S, 5-times-why, Six Sigma,…
- Hertekening organogram productieafdeling + opstart zelfsturende teams om betrokkenheid van werknemers bij productie-/verbeterprocessen te verhogen:
- Opsplitsing van de productie in verschillende zones en teams die zoveel mogelijk autonoom moeten werken. Werknemers zijn in team verantwoordelijk voor meerdere lijnen.
- Taken die vroeger werden aangestuurd door specialisten/middenkader (bv. bevoegdheden mbt Safety, Quality, Cost, Delivery, People, Nature) zijn nu onderdeel van breder takenpakket werknemers.
- Installatie van nieuwe overlegstructuren, met oa dagelijkse korte overlegmomenten tussen teamleden.
- Invoering van een uitgebreid systeem van competentiemanagement. Met oa. groei- en inschalingsgesprekken, individuele ontwikkelingsplannen, vorming en opleiding in de eigen Workers Academy,…
- Systematische registratie en opvolging van verbetervoorstellen (focus improvement).
- Herwerking verloningsbeleid en functieclassificatie.
- …
Syndicale betrokkenheid
Omkadering innovatieproject door samenwerkingsprotocol en specifieke ondernemings-cao.
Opvolging en bijsturing project via ondernemingsraad, syndicale delegatie en een aparte, paritaire begeleidingscommissie
Externe betrokkenen
Optimor
Hura
...